L’Associació d’Estudiants pel Medi Ambient de la Universitat Pompeu Fabra construeix una cascada d’ampolles de plàstic

· Laia Solé Miralles ·

L’estructura estarà al pati interior de l’edifici Roger de Llúria fins al divendres 7 de juny al migdia.

Segons l’ONU, es filtren al voltant de 13 milions de tones de plàstic als nostres oceans anualment i s’estima que l’any 2050 hi haurà més residus que peixos als mars del planeta. Els plàstics s’acumulen formant el que s’anomena illes de plàstic com la que es troba a l’oceà Pacífic, d’una extensió equivalent a tres vegades el territori francès. Davant d’aquesta situació d’emergència, l’entitat ecologista ha optat per una iniciativa que els permet reivindicar la incapacitat de gestionar l’enorme quantitat de residus que generem.

Els joves no acaben d’estar contents amb la iniciativa ja que creuen que no acaba reflexant el consum real del producte.

Amb aquesta intenció, els estudiants van col·locar dos sacs grans a cadascuna de les cafeteries del campus Ciutadella de la universitat demanant la participació de tot aquell qui volgués dipositar-hi la seva ampolla de plàstic. A més, des d’una de les dues cafeteries es van comprometre a guardar totes les ampolles que quedessin. 7 dies han estat suficients per aconseguir tot el material que els ha permès construir una cascada de 800 unitats.

L’estructura es presenta acompanyada de rètols informatius i de conscienciació.

El seu objectiu és que els estudiants, professors i personals del centre acadèmic prenguin consciència de la importància de cada acció. Cadascuna de les ampolles és el resultat d’una decisió que individualment pot semblar insignificant però que quan es transforma en un hàbit col·lectiu genera aquest tipus de conseqüències. Per aquest motiu, l’associació considera que és necessari que el conjunt de la comunitat universitària reflexioni sobre la quantitat de residus que llencem diàriament.

Els joves han aprofitat que és la setmana de boicot als plàstics per demanar a la universitat que aturi la venda de productes alimentaris embolicats amb plàstics d’un sol ús. El grup d’activistes pensen que s’hauria de prohibir la comercialització de les ampolles d’aigua de plàstic i que a més, s’hauria de modificar el contingut de les màquines de menjar.

One thought on “L’Associació d’Estudiants pel Medi Ambient de la Universitat Pompeu Fabra construeix una cascada d’ampolles de plàstic

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s