Un grup d’alumnes de la Universitat Pompeu Fabra organitzen un Escape Room de temàtica ambiental

· Laia Solé Miralles ·

Els estudiants han desenvolupat el projecte per l’assignatura de Psicosociologia que s’imparteix al primer curs del grau de Publicitat i Relacions Públiques.

Raquel Martín, Noelia Garrido, Mario Velasco i Marina Ollo són conscients que hi ha molta informació sobre l’excés de plàstics d’un sol ús. Així i tot, no creuen que s’estigui avançant a l’hora de trobar solucions. Consideren que l’ús d’aquest tipus de productes és un dels problemes més greus de l’actualitat i que la gent no n’és del tot conscient. Per aquest motiu, el grup de joves ha decidit tirar endavant la iniciativa. A partir de plastic.room pretenen mobilitzar els joves, ja que són la base per canviar les coses.

El dilluns 3 de juny és el dia que han escollit per fer efectiu el seu projecte. De 8.30 a 10.30 del matí s’encarregaran de preparar l’aula i de gestionar temes com la il·luminació i la decoració. L’activitat està pensada perquè a partir de les 16.00 h grups reduïts de persones gaudeixin de l’experiència durant 10 minuts. Durant aquest breu període de temps, els participants han d’aconseguir trobar un codi per sortir de la sala a partir d’una sèrie de pistes. Al llarg de l’Escape Room, els participants viuen l’estrès que suposa estar envoltat de plàstics i deixalles i entren en contacte amb alternatives més eco friendlys.

Paral·lelament a l’activitat de l’Escape Room, els joves han elaborat imatges d’impacte.

Els quatre estudiants s’aferren al lema de “pensa globalment, actua localment” i estan convençuts que si tothom canvia els seus hàbits a poc a poc, el resultat pot tenir molta repercussió. Per tal que la seva petjada sigui més potent, al final de l’activitat oferiran una infografia a cada participant amb tota la informació sobre les conseqüències del plàstic al medi ambient i les opcions substitutòries. A més, han activat un compte públic a Instagram on publiquen els horaris disponibles, informació important i diverses imatges i frases impactants per començar la seva feina de conscienciació.

Al seu compte d’Instagram, @plastic.room, es troba el formulari per poder fer la reserva.


One thought on “Un grup d’alumnes de la Universitat Pompeu Fabra organitzen un Escape Room de temàtica ambiental

  1. Me parece muy bien esta iniativa y concienciar a todos de la importancia de saber como eliminar el plástico y que no afecte a la natura. Pero como todo asunto importante, son los gobernantes los que han de poner soluciones, limpiando las zonas y multado a todas aquellas personas que lo tiren. Eso sí todos debemos ser conscientes de la importancia que tiene todo esto y que nos puede dañar a todos. Por eso me parecería muy importante que en los colegios hubiera una asignatura, que enseñe a las nuevas generaciones del trato que hay que dar a los plásticos y enseñar el respeto a la Natura.

    Liked by 1 person

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s