Zero Waste Barcelona Network participa al BioCultura BCN 2019

· Laia Solé Miralles ·

L’entitat va impartir una sessió informativa al festival ecologista i de sostenibilitat el passat diumenge 12 de maig. Sota el lema “Es pot viure sense generar deixalles!” van compartir amb el públic idees, consells i experiències relacionades amb l’estil de vida que promouen. A més, les cofundadores de l’associació van reivindicar que la solució no es troba en el reciclatge, sinó en el fet de rebutjar.

Els principals suggeriments que van fer són les següents:

  • Tornar a l’alimentació dels nostres avis; comprar en botigues a granel, consumir productes no processats i de temporada, utilitzar bosses de tela i tuppers a l’hora de fer la compra…
  • Fora de cada s’ha d’anar preparat amb el que tu creus que pots arribar a necessitar; una cantimplora, una bossa de tela, un tupper
  • Apostar per alternatives verdes en lloc de consumir els productes higiènics convencionals. El bicarbonat, el vinagre i l’oli són alguns dels productes que poden convertir-se en productes de neteja.
  • Hem de ser conscients dels nostres límits i saber fins on podem arribar. Podem viure d’acord amb aquesta tendència en la mesura que ens sigui possible.
  • En cas de necessitar alguna cosa hem de preguntar-nos si realment ens fa falta. Després, abans de comprar-la en una botiga convencional, hem de preguntar a algú del nostre entorn si ens la pot deixar o bé mirar de trobar-la en un mercat de segona mà.

L’acte va finalitzar amb una ronda de preguntes on es van comentar aspectes com el condicionament que l’economia pot suposar pel Zero Waste. Les ponents van acabar amb una de les frases de Gandhi per encoratjar als oients a sumar-se a la iniciativa sostenible; “Sigues el canvi que vols veure en el món”.  

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s